Pac-Mac

Shoppen
Zoekend naar een leuke versiering voor mijn MacBook kwam ik op Etsy. Dit is een website voor zelfgemaakte producten. Het is het ‘snoezige’ winkeltje wat verstopt zit net buiten de grote winkelstraten, maar dan online.

Pac-man
Nadat ik bedacht dat ik niet alles kon hebben kom ik uit bij Pac-man. Het winkeltje Apjam verkoopt de leukste versie hiervan. Sowieso heeft deze shop een mooi assortiment aan Apple stickers. Alle plaatjes die hier te zien zijn halen een grapje uit met het Apple logo en stellen het hierdoor centraal.

Wie is Pac-man ook alweer? Pac-man is een geel ‘happertje’ dat als missie heeft om alle witte bollen en het fruit uit het speelveld uit de weg te ruimen door dit op te eten. Hij wordt tegengezeten door monsters. De monsters heten sinds de uitgave voor Atari in 1981 spoken: de Atari liet de figuren zo erg flikkeren dat het spoken leken.

YouTube
Naast de grappen die stickermakers maken met het Apple logo wordt ook Pac-man vaak gebruikt voor humoristische filmpjes. Zo heeft Pac-man een eigen film, speelt hij Mario en wekt hij discussie op bij de spoken. In mei van dit jaar kreeg Pac-man zelfs een gastrol bij The Annoying Orange.

Dibbets
Ook Jan Dibbets‘ perspectivistische correctie is door @brusspup toegepast op Pac-man:

Resultaat Pacbook
Niet alle stickers geplakt, maar het spel is herkenbaar. De overige stickers bewaar ik om de iPad te personaliseren.

4 thoughts on “Pac-Mac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *