Mega medezeggenschapmanifestatie 2010

Op vrijdag 26 november nam ik deel aan de Mega Medezeggenschap Manifestatie 2010 bij Seats2Meet in Utrecht. Deze dag stond in het teken van Medezeggenschap 2.0 en werd georganiseerd door LOF en het SOM.

Communicatiestrategie en samenwerking
De juiste contacten zijn vaak van cruciaal belang om doelen te kunnen bereiken. Hoe zet je je netwerk in om te zorgen voor een optimaal resultaat? In deze training leer je hoe je effectief en effieciënt kunt netwerken en waarom dit belangrijk is voor jouw organisatie. De training wordt toegespitst op samenwerkingen binnen je instelling. Je kunt dan denken aan beleidsmedewerkers, facultaire raden en natuurlijk je College van Bestuur.

Voor mijn gevoel is het belang van netwerken niet heel duidelijk tijdens deze workshop naar voren gekomen. Wel heb ik weer ‘nieuwe’ termen geleerd voor het overbrengen van een boodschap, visie of strategie.

Boodschap/visie/strategie
[threecol_one]Doel[/threecol_one] [threecol_one]Informatie geven[/threecol_one] [threecol_one_last]Beinvloeden[/threecol_one_last]
[threecol_one]Zenden[/threecol_one] [threecol_one]Informeren[/threecol_one] [threecol_one_last]Overtuigen[/threecol_one_last]
[threecol_one]Zenden & ontvangen[/threecol_one] [threecol_one]Dialoog aangaan [/threecol_one] [threecol_one_last]Formeren[/threecol_one_last]Creatief denken
Daar sta je dan, een complex probleem en jij mag het oplossen. Je zoekt op internet en de literatuur maar vindt geen passende oplossing. Stel je eens voor dat men jou vraagt een programma te bedenken of een poster, een stuk te schrijven, iets te organiseren. Je staat er vaak niet bij stil maar enige creativiteit gebruik je al snel. In deze training leer je om een situatie vanuit meerdere invalshoeken te benaderen en patronen te doorbreken. In deze training kunnen we bijvoorbeeld stilstaan bij: out of the box-denken, technieken om jouw creatief denkend vermogen te vergroten, technieken om situaties in een ander perspectief te zien.


Deze workshop was niet geslaagd voor mij: je kreeg de opdracht om creatief te denken, in plaats van handvaten hiervoor.
Wat wel een leuk begin was is de voorstelling van iedereen: we kwamen binnen in een donkere ruimte en kregen allemaal een lucifer: zo lang de lucifer brandde moest je jezelf voorstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *