Lilian -heeft ze niet zo- Helder

Zeven weken lang ben ik bij drie afzonderlijke vakken ‘doodgegooid’ met allerlei termen die met onderzoek en daardoor statistiek te maken hebben. Hoe doe je een zo zuiver mogelijke meting et cetera.
Tijdens deze colleges werd vooral duidelijk dat het een vak apart is, maar wij als aanstormend communicatietalent wel enig begrip moeten hebben over waar een meting aan moet voldoen en hoe je deze betrouwbaar kunt maken.

Nu ga ik er vanuit dat metingen die het kabinet gebruikt als onderbouwingen danwel weerleggingen door goede onderzoeksbureaus worden uitgevoerd. Volgens Lilian Helder is zo’n onderzoek niets waard, want zegt ze: ‘Je kunt persoon A en persoon B toch niet met elkaar vergelijken? Dat is hetzelfde als appels met peren of zelfs koeien vergelijken’.

Kijk uit voor krommende tenen!

One thought on “Lilian -heeft ze niet zo- Helder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *