Tiny wings

Een geweldig spel van de Duitse Andreas Illiger: Tiny Wings.

Het spel is simpel: je bent een dik klein vogeltje en hebt 1 grote droom: kunnen vliegen. Vervelend genoeg heb je te kleine vleugeltjes. Gelukkig bestaat het eiland waar je nest staat uit heuvels. Als je heuvel af gaat kun je je vleugels intrekken en vaart maken, op deze manier kun je de heuvels gebruiken als springplank. Dezelfde zwaartekracht die je vaart laat maken trekt je ook weer vliegensvlug naar beneden. Aan het eind van het eiland vlieg je een behoorlijk stuk door de lucht: op naar het volgende eiland.

Aan elke droom komt een eind en zo ook aan dit spel. Je vliegt tegen de tijd, en zoals een lui dik vogeltje het zich betaamt val je direct in slaap als de zon ondergaat: zorg dus dat je deze voor blijft, ben je voor zonsondergang van het eiland af dan ben je weer even veilig, maar de nacht blijft je achterna gaan.

Zoals ook de echte wereld steeds veranderd is dit ook zo met deze eilanden: elke dag hebben ze weer andere vrolijke kleuren. Elke dag heb je ook andere taken te vervullen, hierdoor kun je je nest upgraden.

Het spelletje is dus niet erg ingewikkeld, maar het is erg leuk uitgewerkt. Het vogeltje maakt erg vrolijke geluidjes wanneer hij geld naar binnen schuift en zijn belangrijkste doel bereikt: vliegen.

[hr]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *