Had ik maar een spiegelreflex, of kon ik maar scherpstellen

Een geweldig plaatje zit op je netvlies. Mooi ingekaderd door je wimpers, kon je het maar met anderen delen. Dat is iets wat ik vaak denk, maar (bijna) nooit zo over kan brengen als dat ik het zie. Geklooi met filtertjes van instagram kan de pijn iets verzachten, maar dat wat op mijn netvlies ligt, met de eigen vorm van scherptediepte zoals mijn ogen dat ‘plaatje’ zien, daar valt niet aan te poetsen.

Net als dat de essentiële dingen uit Photoshop meer bereikbaar worden gemaakt voor de gemiddelde consument, zo wordt het maken van foto’s ook steeds makkelijker gemaakt; Nikon laat met haar I AM serie zien dat iedereen met de automatische functies van haar camera’s om kan gaan. Iedereen kan beelden vastleggen zoals ze bedoeld worden.

Toch zou het mij niet lukken om snel te focussen op juist dat wat ik zo mooi vind om te zien. Lytro heeft daar een oplossing voor gevonden. Ze hebben een camera ontwikkeld waardoor we achteraf kunnen focussen.
Zoals ze zelf zeggen:

Hoe dat kan? Dat leggen ze je ook graag uit: http://www.lytro.com/science_inside

Je kunt je al inschrijven. Het lijkt op een reserveringslijst, maar momenteel is het eigenlijk alleen een mailinglist om mensen up-to-date te houden. De prijs en releasedatum van het toestel zijn nog niet bekend. Nu maar hopen dat er tegen die tijd gewoon een app bestaat dit hetzelfde kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *