The force – Volkswagen Dark Side

Afgelopen februari kwam VW met een The Force commercial. Een kleine Darth Vader liet veel mensen lachen. Maar waar VW op politiek gebied mee bezig is, is niet bepaald om te lachen: Volkswagen voert een lobby tegen Europese regelgeving om CO2-emissies terug te dringen.

Daarom kwam Greenpeace met het volgende filmpje:

Sluit je aan bij de Rebellie en teken hiermee tegen de duistere plannen van VW. Wanneer we zo doorgaan met fossiele brandstof verbruik ontmoeten we de Aliens nog voor 2031

Wanneer je je hebt aangesloten bij de Rebellie kun je ook deel 2 van het filmpje zien. Helaas heeft Lucas Films Ltd daar een stokje voor gestoken. Ze hebben een auteursrechtelijke aanklacht ingediend waardoor het filmpje niet meer zichtbaar is. Gelukkig voor ons betreft het alleen de Engelse versie en kunnen we hier de goede afloop zien.

Greenpeace was ook zoals gewoonlijk fysiek met deze actie bezig. Zie hier een compilatie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *