Word Feut!

Dat was wat ik dacht te lezen toen ik een tijd terug de hashtag #wordfeud voorbij zag komen op Twitter. Een paar weken later zouden de introductieweken voor studenten weer beginnen. Grappige actie met een app dacht ik in eerste instantie.

Uit de uitleg in iTunes maakte ik op dat het het aloude bordspel Scrabble betreft, als app op je telefoon.

Ik speelde een paar potjes tegen onbekenden, raadpleegde een online scrabblewoordenboek en bedacht me dat het erg verslavend kan werken. In mijn omgeving hoorde ik steeds meer mensen over Wordfeud. Conversaties stopten, en de enige woorden die live werden gewisseld waren ‘kun je niet?’ en ‘wow, jij had echt veel punten met dat woord’. Al het overige vond blijkbaar plaats op de telefoons.


Omdat ik van mooie woorden houd, deed ik hard mijn best om deze neer te leggen. Ik paste te pas en te onpas en miste daardoor blijkbaar veel punten. Want; een beurt overgeslagen, is een beurt zonder punten. Probeer dat maar eens in te halen..

Het voordeel van deze app ten opzichte van het bordspel is dat je het spel tussendoor kunt spelen. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand je letters stiekem bekijkt. Doordat het automatisch is, is het niet mogelijk om te discussiëren over woorden die toch echt in het Van Dale Scrabble woordenboek staan. Het bord is overigens niet helemaal gelijk aan het officiële Scrabble bord in verband met de rechten van MB.

Voor ik Wordfeud kende, had ik al jaren het bordspel niet meer gespeeld. De afgelopen maanden is het spel alweer een paar keer uit de kast gekomen. Gratis reclame voor de Scrabble bond dus, al werd ik erg blij van alle mooie Scrabble commercials uit 2009.

Deze man laat zien dat de ondertitel van Scrabble gerust ‘mens erger je niet’ zou kunnen zijn..

2 thoughts on “Word Feut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *