Stadsgeheimen Tilburg liggen op straat

Ken je dat gevoel wat je hebt wanneer je onbewust (of zelfs bewust) een intiem gesprek mee krijgt? Een gesprek waarvan de deelnemers denken dat niemand anders het hoort? In de binnenstad van Tilburg lagen deze parels vanmiddag op straat. Op verschillende punten in het centrum van de stad kon je meeluisteren met gesprekken die niet voor jouw oren bedoeld waren. Zo hoorde ik over de verhouding die een dame had met haar baas, de dikke tieten van de pubermeiden bij Bakker Bart en dé versiertruc voor mannen die de serveerster zien zitten.

Hoe dit kon? Het Zuidelijk Toneel speelde deze typetjes. Op twee uitgeefpunten kon je een koptelefoon huren, deze draadloze koptelefoon moest je de hele wandeling ophouden, op deze manier wist je zeker dat je geen stadsgeheim zou missen.

Sommige gesprekken waren mooi door de vertrouwelijke onderwerpen, andere waren hilarisch door de combinatie van de locatie en de typetjes. Zo kreeg een blonde dame wel erg uitgebreid toegelicht door haar slager waar het vlees vandaan komt, en kreeg ik de indruk dat het patrouillerende agentenkoppel wel een oogje op elkaar had.

Veel van de gesprekken herkende ik; het waren gesprekken die ik zelf wel eens gevoerd, gehoord of afgeluisterd heb. Doordat het alledaagse gesprekken waren, had ik een licht gevoel van gene op het moment dat een acteur me tijdens zijn spel aankeek. Een flits van een seconde keek ik weg en dacht ‘Hij zou toch niet denken dat ik hem afluister?’, waarna ik me direct weer besefte hoe een rare reactie dat was.

Hopelijk vergeven de Tilburgers die níet bij de route hoorden het me dat ik, doordat ik nog niet was uitgeluisterd, ook hun gesprekken mee heb afgeluisterd.


heeft u ook varkenspootjes en de naar elkaar bellende buurvrouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *