Miles away

10/8
Na een heerlijk nachtje (uit)slapen en herstellen was het tijd voor de trip naar de Death valley, een oude rivierbedding, volgers de dochter van onze gids ziet deze eruit als Skywalkers planet 😉 De perfecte plek om te gaan sandboarden, dus dat deden we. Een behoorlijk zware hobby; je klimt een zandheuvel op, bevestigt je plank en gaat naar beneden op middelmatige snelheid. Nadat ik mezelf 2 keer zowat ingegraven had kreeg ik het ritme te pakken. Minimaal twee kilo zand zwaarder gingen we verder naar de Valley of the Moon. Hiervoor gingen we eerst door een door rivier gevormde grot waar door erosie van miljoenen jaren stalagmieten gevormd zijn. Wanneer je met een lamp direct op het oppervlak scheen zag je de mineraalkristallen. Aan de eind van de grot gingen we omhoog naar de vallei. We moesten hier redelijk snel omhoog omdat de zon al gauw onder zou gaan. Wanneer de zon net onder was, verkleurde de vallei, van rode tinten naar blauw. Adembenemend mooi! Vanaf morgen trekken we via de Atacama woestijn Bolivia in: back to basics.

Tot dinsdag, hopelijk kan ik dan alsnog wat foto’s toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *