Walk like a Porteña

Walk like a portenaP205P201P204

De jongeman die me vannacht binnenliet bij het hostel had me gewezen op een wandeling door Palermo, voor 20 peso. Niet echt duur zei hij. Ik had werkelijk geen idee hiervan, maar het blijkt zo’n 4 dollar/euro te zijn. Voor een toer van zo’n drie uur geen geld natuurlijk. Gelukkig had ik bij het ontbijt mijn buikje rondgegeten: net voor aanvang van de toer besefte ik mezelf namelijk dat het a regende b echt koud was Aangezien de andere aanbiedingen van het Milhouse hostel minimaal het vijfvoudige kosten en een aantal daarvan ook wandeltoeren waren (maar dan met hippe namen of insteken zoals fotografie of grafiti) besloot ik dat ik de dag maar beter goed kon beginnen door mezelf trakteren op een frisse neus. De wandeling begon met een busrit. Want, hoe veel voetgangers hier ook zijn, Buenos Aires is een gróte stad. De stad heeft veel weg van de grote West-Europese steden. De grote wegen zijn ingericht op de vele auto’s en bussen die de stad rijk is. Groen licht voor voetgangers heb ik hier nog niet gezien, hiervoor gebruikt men wel de afbeelding van een lopend mannetje, maar als vreemdeling in de stad kun je beter achter een menselijk schild gaan lopen dan zelf risico te lopen overreden te worden ;-). Door de fikse regen en onweersbuien tijdens de wandeling heb ik niet alles meegekregen wat in de reguliere toer zat, maar wel het gevoel dat ik al wat van de stad gezien heb. We hebben met de wandelgroep -of ik t nog suffer kan benoemen- gelunched bij Chronico, een eetcafe in de wijk. Het ‘menu del dia’ was een lasagne van bolognesesaus en spinazie, met flan toe. Tijdens het ontbijt ontdekte ik ‘dulce leche’. Ik hoop nu maar dat niemand me gaat vertellen dat dat ook in Nederland te koop is, want het is érg lekker, maar volgens mij gemaakt van pure suiker… Overigens, de graffititoer kun je ook zelf doen wanneer je goed oplet, de meest prachtige tekeningen zijn verborgen in de kleine steegjes van de stad. Morgen is het tijd voor een verkenning door de stad met de metro, aangezien de weersverwachting nog steeds niet denderend is. Voor zondag wil ik een fietstocht plannen. Duimt u voor mij voor een autoloze zondag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *