Monopoly, uit de oude doos

Een artikel over Monopoly uit de Daily Mail vertaalt door Gijs Molsbergen en de voor mij verslavende iPhone app deden me denken aan een project van eind 2004.

Onder het thema Massacultuur van de 20e eeuw had ik het sub-thema Retro-game bedacht. Monopoly a la Andy Warhol, dat was mijn idee. Huizen in de kleuren van het speelbord. De Haagse straten geel, de Rotterdamse straten groen enzovoorts.

Voor de uitwerking hiervan ben ik heel Nederland rondgereisd met een cameraatje. In alle straten heb ik foto’s gemaakt van opvallende gevels en eenmaal thuis hier een laagje overheen gezet. Omdat ik veel grappige foto’s had heb ik in plaats van 1 foto per straat 6 foto’s per straat gebruikt: 1 voor de straat zelf, 1 voor een straat met een huisje en zo tot aan het bezitten van een hotel.
2 thoughts on “Monopoly, uit de oude doos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *