In therap(p)ie

Gisteren startte het tweede seizoen van de NCRV serie In Therapie. Vorige zomer heb ik vanaf dag 1 bij therapeut Paul Westervoort op de bank gezeten. De serie wordt rond 23:00 uur uitgezonden, zelfs wanneer het echt zomer zou zijn, een prettige tijd dus. Vorig jaar keek niet alleen ik getrouw naar de verschillende cliënten die bij de therapeut over de vloer kwamen; zo’n 400.000 mensen keken met mij. Of voor of na mij; want de serie was via de eigen website vooraf te bekijken en uiteraard ook via uitzending gemist terug te zien.

Het mooie aan de serie is dat het een crossmediaal concept is. De hoofdpersonen werden al ver voor de serie begon gelanceerd op sociale netwerksites als Twitter en Facebook. Je begrijpt door de opmerkingen die daar gemaakt worden net iets meer van elk personage.

Dit jaar zit Paul zelf op de bank, bij psychotherapeut Jonathan Franke. Ook dit jaar zijn alle andere cliënten te volgen via passende social media. (al valt het me ietwat tegen dat geen van hen een uitnodiging voor Google+ heeft ontvangen, maar dat terzijde).

En geweldige toevoeging is de In Therapie app. Geen app met saaie uitzendtijden, maar de inhoud van de telefoon van therapeut Jonathan. Je kunt alles zien en horen wat hij binnenkrijgt: zijn voicemail berichten, smsjes, e-mails, memo’s, agenda, telefoonnummers ‘bellen’ en zelfs zijn browse historie inzien. De app functioneert als een kopie van de ‘echte’ telefoon door middel van pushnotificaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *